TAHKON HUIPULLE MAISEMAHOTELLI JA METSÄKYLPYLÄ

Panorama Resort, Hotel & Spa

Tahkonrinteiden huipulla toimivan Panorama Barin uusimman hankkeen, Maisemahotellin ja metsäkylpylä Forest Span suunnitelmat etenevät. Nyt on asemakaava saanut lainvoiman ja rakentaminen olisi alkaa keväällä 2022.

Ensimmäisessä vaiheessa Tahkon huipulle rakentuu uusi, noin 650 m2 kokoinen metsäkylpylä, 10 maisemasviittiä. Metsäkylpylä maisemasviitteineen sijoittuu Panorama Bar:n eteläpuolelle, matkamiehen ristinäkin tunnetulle laki-alueen tuntumaan ja majoitushuoneet viereisiin metsiin. Osa ensimmäisen vaiheen suunnitelmia on luonnollisesti myös perusinfran rakentaminen, uusi tie parkkipaikkoineen, kunnallistekniikka ja sähköliittymät sekä uusi huoltorakennus. Huipulle kulkeva nykyinen korvataan uudella leveällä ja loivalla tiellä. Tie tulee aivan perille ylös saakka ja yhden laskettelurinteen ali tehdään tunneli, josta autot ajavat huipulle ja laskettelijat laskevat sen päältä.

Päärakennus, majoituskohteet ja metsäkylpylä sijoittuvat Tahkon huipulle

”Aiomme rakentaa Tahkon huipulle korkealuokkaisen ja alueen  luontoon hyvin sulautuvan näköalahotellin ja metsäkylpylän muodostaman kokonaisuuden”, sanoo Panorama Barin isäntä, yrittäjä Harri Jokela.

Hankkeen suunnittelija on Norjassa työskentelevä arkkitehti, professori Sami Rintala. Hän on suunnitellut useita matkailukohteita eri puolilla maailmaa mm. Pohjois-Norjaan Bodøn Fleinværin saarelle rakennetun Arctic Hideawayn. ”Kiinnostuin hankkeesta, koska maisemahotellin ja metsäkylpylän luontoa kunnioittava perusajatus oli kiinnostava. Pohjois-Norjassa olemme oppineet, miten alueelle saadaan matkailijoita ilman että luonto kärsii matkailun kasvusta”, Rintala sanoo.

Kaikki majoitushuoneet ovat erillisiä Panorama sviittejä, jotka on sijoitettu puiden keskelle Tahkon huipulta avautuviin upeisiin maisemiin.”Olemme valinneet rakennuspaikat, joista on paras näköala. Yhdestä sviitistä näkyy Tahkon kylä, toisesta Tahkon laen metsä, kolmannesta Syvärin järvi. Maisemasviitti ei ole vain yöpymispaikka. Sillä on myös syvempi vaikutus mieleen, ajatteluun ja kokonaisvaltaiseen hyvinvointiin”, kuvailee Jokela.

Maisemasviittien nimistö on saanut innoituksensa kalevalaisesta perinnöstä.

”Suomalaisen muinaisuskon keskeinen hahmo on metsän jumala Tapio. Maisemasviittien nimet tulevat hänen karjastaan eli metsän eläimistä. Tarkkaavainen katselija voi tunnistaa sviitin suunnittelusta onko kyseessä Kettu, Ahma, Susi, Karhu vai Hirvi”, Rintala sanoo.

Myös metsäkylpylän saunat ja ulkoilma-altaat on sijoitettu metsämaisemaan, josta avautuu näköala yli Syvärin järven. Kylpylän altaiden vesi otetaan Tahkovuoren luonnonlähteestä. ”Parasta koko konseptissa on se, että kylpylää ei tehdä vain sisätiloihin. Sisällä toki peseydytään ja vaihdetaan vaatteet, mutta sitten mennäänkin kylpytakki yllä metsään. Luvassa on lämmin kylpy ja sauna luonnon keskellä, ja välillä jäähdyttely hangessa ja viileässä ilmassa. Tämä lämpötilojen kontrasti ja höyryävänä seisominen ulkona luonnossa on hyvän saunomisen keskeinen kokemustila”, Rintala sanoo.

Metsäkylpylän altaissa käytetään aitoa tahkovuoren lähdevettä.

”Ympäröivää maisemaa katsellaan rakennuksen sisältä kuin metsästä, eli sen lomasta. Valo ja näkymät siivilöityvät talon sisälle”,  Rintala kuvaa.

Maisemahotelli tulee olemaan ekologinen ja ympäristöystävällinen. ”Haluamme korostaa ympäristövastuuta. Hotelli ja kylpylä muun muassa käyttävät vain uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä”, painottaa Jokela.

Hotellin rakentamisen mahdollistava Tahkon lakialueen asemakaavan muutos on käynnistynyt marraskuussa. ”Hankkeen suunnittelu valmistuu vuonna 2021. Rakentaminen voi alkaa keväällä 2022. Valmista pitäisi olla keväällä 2023”, Jokela sanoo.
 

Katso tästä hankkeen yleisesite karttoineen, kuvineen ja aikatauluineen

LISÄTIETOJA

Harri Jokela
puh. 0440 493 462
harri.jokela(at)panoramabar.fi